British Journal of Cancer uveřejnil v roce 2008 výsledky studie, která zkoumala souvislosti mezi spotřebou živočišných potravin, bílkovin a vápníku ve vztahu k riziku rakoviny prostaty u 142 251 mužů.
Výsledky podporují hypotézu, že vysoký příjem bílkovin a vápníku z mléčných výrobků, může zvýšit riziko rakoviny prostaty. Pozitivně byl spojen s rizikem rakoviny prostaty příjem vápníku z mléčných výrobků, ale již ne příjem vápníku z jiných potravin.
British Journal of Cancer (2008) 98 , 1574–1581.
Naopak studie (Diet, vegetarian food and prostate carcinoma among men in Taiwan) z roku 2005 ukazuje, že příjem nízkotučné místní vegetariánské stravy má ochranný účinek proti karcinomu prostaty u mužů.
British Journal of Cancer (2005) 93 , 1057–1061.
Riziko rakoviny prostaty a konzumace živočišných potravin, bílkovin a vápníku
- Podrobnosti
- Kategorie: VÝŽIVA